Realtime meekijken met de prestaties van het OV

Voor het Openbaar Vervoerssysteem van Provincie Utrecht (UOV) heeft onze data analist met asset data de klant inzicht gegeven in de realtime status. Deze informatie wordt gebruikt om het businessmodel te modelleren om betere keuzes te maken met als doel, meer inzicht, minder calamiteiten en gelukkigere reizigers.

De Insteek

Onze engineers zijn samen met de klant aan de slag gegaan om te analyseren welke data er beschikbaar is, hoe we deze kunnen aanvullen en voor welke doelen we waardevolle inzichten kunnen presenteren. Voor deze (rail gebonden) OV aanbieder werd een set aan indicatoren samengesteld en begonnen we met het koppelen van data stromen.

Verdere ontwikkeling

Met dit project is de eerste stap gezet om de prestaties van trams inzichtelijk te krijgen. Denk hierbij aan rit tijden, punctualiteit en rit uitval. Deze succesvolle eerste visualisatie nodigde uit om samen verder te kijken.

De vervolg stap is het verder integreren van data en databronnen. Denk hierbij aan veiligheid, bezettings- en dekkingsgraad, beschikbaarheid, klanttevredenheid en weer-, verkeer- en event gegevens. Tessa gaat de verschillende relaties vastleggen en meer voorspelbaar inzicht geven.